Şekersiz Fındıklı Kurabiye

Şekersiz Fındıklı Kurabiye

Merhaba, genellikle bir tarife başlamadan önce yapılabilirliğini kolaylaştırmak için kileri açıp evde hangi malzemelerin olduğuna bakıyorum. Sonuçta mutfak tamamen özgür olduğunuz bir alan ve dolayısıyla da hiçbir tarife bağlı kalmanıza gerek yok. Siz de açın dolabınızı ve evde ne varsa tarifi ona göre uyarlayın. Bugün de kiler dolabını açtığımda fındık ve dutla bir kurabiye yapmaya karar verdim. Tabi ki yine şekersiz 🙂 Yaptıklarımızı meyvelerle tatlandırabilecekken rafine şekere pek de ihtiyacımız yok bence. Dilerseniz tarife geçelim;

Fındıklı Kurabiye için gerekli malzemeler

1 Olgun Muz

1 Su Bardağı Fındık

1 Su Bardağı Kuru Dut

1 Su Bardağı Yulaf

1/3 Çay Bardağı Zeytinyağı

2 Adet Yumurta

Tarçın

Kuru Kayısı ( Ben gün kurusu tercih ettim siz başka kuru meyve kullanabilir veya tercih etmeyebilirsiniz. )

Bitter Çikolata (isteğe bağlı)

Şekersiz Fındıklı Kurabiye
Şekersiz Fındıklı Kurabiye

Tarifin yapılışı ise oldukça basit, hem de çok az bulaşık çıkarıyor :)) İlk olarak fındık, yulaf ve dut kurusunu blendera alarak çekiyoruz. Ben biraz dişe değecek şekilde bırakmayı tercih ediyorum.

Şekersiz Fındıklı Kurabiye
Şekersiz Fındıklı Kurabiye

Sonrasında muz, yumurta, yağ ve tarçını da ekleyip blenderı tekrar çalıştırıyoruz. Karışımınız homojen hale geldiğinde blender bıçağını çıkarın, küp küp doğranmış gün kurularını ekleyin ve bir kere de kaşık yardımıyla karıştırın.

Karışımınız çok cıvık olursa biraz daha buğday veya yulaf unu ekleyebilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğiniz tepside hamurunuza kaşıkla şekil verin ( çok kalın olmamasına dikkat edin ) ve 175 derecede önceden ısıttığınız fırında kontrol ederek pişirin.

Şekersiz Fındıklı Kurabiye
Şekersiz Fındıklı Kurabiye

Yaklaşık 20 dakika yeterli olacaktır. Bu ölçülerden 20-22 kurabiye çıkıyor siz kendinize göre ölçüyü değiştirebilirsiniz. Dilerseniz kurabiyeler soğuduktan sonra yüksek kakao oranlı çikolatayı birazcık süt ile benmaride eritip üzerlerine sürebilirsiniz. Bu tarifte muz kullandığımız için öyle çıtır çıtır bir kurabiye çıkmıyor. Siz daha sert olsun isterseniz muz yerine balla veya sadece kuru dutla da tatlandırabilirsiniz. Ama bence bu haliyle de çok güzel. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.  Afiyet olsun !

Şekersiz Fındıklı Kurabiye
Şekersiz Fındıklı Kurabiye
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !  Çocuk Yogası

YAZAR HAKKINDA

Defne Onkar Defne Onkar 2003 yılı nisan ayında Antalya'da doğdum. Ortaokul eğitimimi TED Antalya Kolejinde tamamladıktan sonra Bileydi Anadolu Lisesini kazandım. Ortaokulun son yılına AYÇOV Vakfında okul öncesi gruba okul projesi kapsamında bir yıl süreli İngilizce eğitimi verdim. 4 yaşında bale eğitimi almaya başladım, geçtiğimiz yıla kadar 10 yıl süren ''Bale Sertifika Programı''nı tamamladım. Şu an Bileydi Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda bir internet platformu üzerinden içerik üretimi yapıyorum. İki kedim ve ailemle birlikte Antalya'da yaşıyorum.
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM