Kahvaltılarınızda simit / poğaça gibi hamur işlerinin yerini tutacağına emin olduğum bir tarifim var bugün. Kahvaltıya, çay yanına sürekli yapmak isteyeceğinizden eminim. Üstelik hepimizin evinde bulunan malzemelerle yapmak mümkün. Dilerseniz tarife geçelim.
Bugün peynirli muffin yapıyoruz. Aslında muffin diyince benim aklımda çikolatalı ve de renkli süslemelere sahip minik minik kekler geliyor. Ancak birazcık kalıpların dışına çıkmaktan kimseye zarar gelmez :)) Muffin dedim ama dilediğiniz kalıpta veya borcam da yapabilirsiniz. Ne de olsa muffin büyük bir kek hamurunun minik kalıplara bölünmesinden ibaret sadece.
Buğday unu yerine yulaf unu kullandığınız takdirde hem hazırladığınız tarifin tok tutma süresi uzayacak hem de yulaf, içermiş olduğu lif ve minerallerle bağırsak ve mide sağlığınızı düzenlemiş olacak. Sebze, tahıl, meyve gibi doğal şekerler ve karbonhidratlar vücudumuz için tabiri caizse yaşam kaynağı olan glikoza dönüşürler.
Peynirli Muffin için gerekli malzemeler ;
3 Yumurta
1 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Süt
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1+1/2 Su bardağı Tam Buğday Unu veya Yulaf Unu (Blenderda toz haline getirdiğimiz yulaf ezmesi )
1 Su Bardağı Mısır Unu
1 Kase dilediğiniz Peynir
Tuz
Karabiber
Taze Fesleğen
Dereotu, taze soğan, maydanoz vs. (hangisini isterseniz)
Susam
Çörekotu
1 Paket Kabartma Tozu
Tarifin yapılışı ise oldukça basit. Her kekte olduğu gibi, yine yumurtaları köpürene kadar çırparak başlıyoruz. Ardından köpüren yumurtalara tüm sıvı malzemeleri ekliyor ve bir kez daha çırpıyoruz. Sonrasında elediğimiz unları ekleyip ve tüm malzemeler iç içe geçecek şekilde bir kez daha çırpıyoruz. Ben mısır ununun yanında tam buğday ve yulaf unlarını karıştırarak kullanmayı tercih ettim, siz dilediğiniz unu seçebilirsiniz.
Bu aşamadan sonra mikser ile işimiz bitti. Küp küp doğranan peynirleri ve seçmiş olduğunuz yeşillikleri de ekleyip bir kaşık yardımıyla hamur ile harmanlayın. İstemezseniz yeşillik kullanmayabilirsiniz. Ama bence taze soğan çok yakışıyor. Ben baharatlarla birlikte evde yetiştirdiğim taze fesleğenden de ekliyorum. Aromasını seviyorsanız siz de ekleyebilirsiniz. Eğer kullandığınız peynir de tuzluysa ek olarak tuz ilave etmenize gerek kalmaz.
Kek hamurumuz artık hazır. Yağladığınız muffin kalıbına harcı eşit olarak paylaştırın ve üzerine çörek otu ve susam ilave edin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstü kızarana ve kabarana kadar kontrol ederek pişirin. Ben böyle tarifleri yaptıktan sonra bir kısmını da buzluğa kaldırıyorum. Afiyet olsun 🙂
Bir sonraki yazımda sağlıklı bir kurabiye tarifinde buluşmak üzere;
Şimdilik Hoşçakalın !
Yine çok güzel bir tarif ve her tarifinizle yeni bir bilgi öğreniyoruz. Güzel lezzetlerini deneyerek çıktılarını da burada paylaşmak istiyorum.
Afiyet olsun şimdiden :))
Güzel tarif elinize sağlık…
Konuk yazarım adına teşekkür ederim :)) Sağolun…
Harika tarifler hem lezzetli hem fit daha ne olsun süpersin Defne :)))