GARSON ŞÜKRÜ / Denizli’nin en iyi Et Lokantası

Herkese Merhaba,

Ömrünü işine adamış, yaptığı işte kendini yenileyen ve geliştiren, en önemlisi de işine büyük bir tutku ile bağlı olan insanlara her zaman büyük saygı duymuşumdur.

Size bu yazımda, 11 yaşında çırak olarak mesleğe başlayan, şu anda Denizli’nin bir numarası, Türkiye’nin ise en iyi dördüncü et lokantası (Beff & Fish Dergisi – 2018) seçilen Garson Şükrü lokantasının sahibi Şükrü Serinkan’ın hikayesini anlatacağım.

Şükrü Abi, 1969 yılında Denizli – Tavas’da dünyaya gelmiş. İlkokulu bitirdikten sonra 1980 senesinde lokantada çırak olarak çalışmaya başlamış. (Hani küçükken hepimizin yaz dönemlerinde çalıştırılmakla tehdit edildiğimiz) Denizli’de büyük küçük on’a yakın lokantanın hemen hemen her bölümünde çalışmış. 1987 yılında bir sene kadar kendine ait bir köfteci dükkânı da işletmiş ama uzun sürmemiş.

Garson Şükrü – Denizli

2005 yılının sonlarına doğru aşçı bir arkadaşı ile beraber et lokantası açmaya karar vermiş. Açılış aşamasında isim üzerinde çok düşündüklerini, en sonunda gece yemeğe çıkan tayfanın onu tanıdığı ismine yani “GARSON ŞÜKRÜ” adına karar vermişler. Bundan sonraki kısmı, Şükrü Abi’nin kendi ağzından aktarıyorum.

“Garson Şükrü’yü 2005 yılının sonlarına doğru açtık. O dönem mekanda sadece 5 masamız vardı. Lokantadan ziyade bir kulübeyi andırıyordu. Sadece aşçı arkadaşım ve ben çalışıyordum, bazen gündüzleri eşim de yardıma geliyordu.

Mekânın diğer lokantalardan farklı olmasını istedik. İlk başta masaya getirilen salata yerine yeşillik tabağı koyduk, yoğurtlu kuru biber, yaprak ciğer, kurban kavurma, nuriş kebap ve pabuç köfte gibi bizi biz yapan özel bir menü oluşturduk.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !  Denizli Fırın Kebabı / Kocabaylar Kebap Salonu - Denizli

“Bir sene sonra 10 masalı bir lokanta haline geldik. Her sene dekorasyonda değişiklikler yaparak mekanı büyüttük. 2019 Yılına geldiğimizde 33 kişilik ekibimle kışın 220, yazın ise toplam 400 kişinin yemek yediği bir mekan haline geldik.” dedi.

Garson Şükrü – Denizli

39 yıl boyunca lokantacılık dışında hiçbir işle uğraşmadığını söyleyen Şükrü Abi, insan ilişkileri nedeniyle hiçbir zaman misafir sıkıntısı çekmediğini, çalıştığı lokantalarda yaptığı mekân değişikliklerinde bile müşterilerin arayıp, sorarak kendisini bir şekilde bulduğunu söyledi.

Şükrü Abi, işin özünün salondan yetişmek ve insan ilişkilerinin iyi olmasına bağlı olduğunu söyledi. Bir mekânda Dünya’nın en iyi yemeklerini yapıyor olabilirsin ama müşterilere karşı davranışların kötüyse ayakta kalmanın mümkün olmaz dedi.

Meyhane sektöründe racon, hizmete nasıl başlandıysa öyle bitirilmesiymiş. Yani; müşterinin lokantaya girdiği andan, son kahveyi içip kapıdan uğurlandığı ana kadar hizmetin aynı ilgi ve titizlikle devam etmesi başarıyı da beraberinde getiriyormuş.

Hizmet sektöründe sürekli bir adım önde olmak gerektiğini söyleyen Şükrü Abi, her yıl Ramazan Ayı boyunca 1 ay kapattığını, bu zaman zarfında dekorasyonda ve menülerde değişiklik yaptığını söyledi.

Garson Şükrü – Denizli

“Garson Şükrü” gündüz  Saat 11:00 de açılıyor, gece Saat 01:00 e kadar hizmet veriyor. Yaz sezonunda tahmin edeceğiniz üzere saatlerde esneklikler olabiliyor. Lokanta’da üstte bahsettiğimiz spesiyal yemekler dışında çok geniş bir et ve meze seçeneği alkollü ve alkolsüz içecekler ile servise sunuluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !  Piyazcı Sami & Taratorlu Piyazın 86 Yıllık Hikâyesi

Bu yazımın, lokanta açmayı düşünen okurlar için de bulunmaz bir rehber olduğu kanısındayım. :))

Bir gün, Denizli – Antalya karayolu üzerinde bulunan Garson Şükrü lokantasına yolunuz düşerse kapıda sizi kalemi, beyaz gömleği ve tirbuşonu ile Şükrü Abi’nin karşılayacağından emin olabilirsiniz. Başka bir hikâyede buluşmak dileğiyle,

Sevgiyle kalın…  

Garson Şükrü – Denizli



Garson Şükrü – Denizli


Garson Şükrü – Denizli


Garson Şükrü – Denizli





Bir Cevap Yazın